Pravila privatnosti

NAMA JE VAŽNA ZAŠTITA VAŠIH PODATAKA!

Beioersdorf ne brine samo o njezi i zaštiti Vaše kože. Mi također pridajemo iznimnu važnost zaštiti Vaših podataka. Iz toga razloga poštujemo Vašu privatnost i želimo da u pogledu zaštite podataka imate puno povjerenje u nas kao što imate u pogledu njege kože. Uvijek Vas transparentno obavještavamo o tome za što trebamo Vaše podatke te trebamo li ih sačuvati i koliko dugo. Na taj način možete sami odlučiti u koje svrhe možemo koristiti Vaše podatke. Kako bismo jamčili najbolju moguću sigurnost, informacije se nama uvijek prenose kodirane. U slučaju da Vaše podatke ne bismo trebali više koristiti, obavijestite nas neformalno, primjerice e-poštom.

1. Opće informacije

Svrha ovih pravila o privatnosti jest pružiti vam informacije o obradi osobnih podataka kada upotrebljavate naše web-mjesto i povezane usluge. Pravila o privatnosti primjenjuju se na sva web-mjesta ili usluge koje se na njih pozivaju.

1.1. Obrada osobnih podataka

Osobni podaci (skraćeno podaci) u smislu čl. 4. Opće uredbe o zaštiti podataka (OUZP) su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, primjerice ime, adresa, adresa e-pošte itd.

1.2. Voditelj obrade

Za obradu osobnih podataka u smislu čl. 4. st. 7. OUZP-a odgovorno je društvo: Beiersdorf d.o.o., Radnička cesta 37a, 10000 Zagreb, e-mail: BDFCroatia@beiersdorf.com, broj telefona: +385 (0)1 6001 000. (pogledajte naš potpis).

Određene aktivnosti obrade podataka mogu biti pod odgovornošću drugih voditelja obrade. Kada je to slučaj, to je navedeno u odgovarajućem opisu tih aktivnosti u nastavku.

1.3. Prava ispitanika

Kao ispitanik na kojeg utječe aktivnost obrade podataka imate sljedeća prava u pogledu svojih osobnih podataka u skladu s pravnim odredbama:

 • pravo na pristup;
 • pravo na ispravak i brisanje;
 • pravo na ograničavanje obrade;
 • pravo na prenosivost podataka i
 • pravo na prigovor.

Nadalje, u pogledu obrade svojih osobnih podataka imate pravo na pritužbu nadzornom tijelu.

Kad je riječ o prethodno navedenom pravu, možemo vas zatražiti dokaz o vašem identitetu. Više informacija o načinu na koji obrađujemo vaše podatke potražite u odjeljku Kontaktiranje/komunikacija/suradnja.

1.4. Primatelji (opće informacije)

Osim primatelja koji su navedeni u svakom od odjeljaka u nastavku, prikupljene podatke prenosimo relevantnim internim odjelima radi obrade i ostalim povezanim društvima unutar grupacije Beiersdorf ili vanjskim pružateljima usluga, ugovornim izvršiteljima obrade u skladu s potrebnim svrhama. Podatke prosljeđujemo i sljedećim primateljima:

 • pružatelji usluga platforme/hostinga imat će pristup osobnim podacima iz trećih zemalja (zemalja izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.
 • pružatelji analitičkih usluga imat će pristup osobnim podacima iz trećih zemalja (zemalja izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.
 • pružatelji usluga informatičke podrške imat će pristup osobnim podacima iz trećih zemalja (zemalja izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.
 • nadležna tijela: u slučaju pravne obveze, zadržavamo pravo na otkrivanje informacija o vama ako ste ih dužni podnijeti nadležnim tijelima ili tijelima za provedbu zakona u skladu s: čl. 6. st. 1. točkom c) OUZP-a (pravna obveza).

Dodatne informacije možete pronaći u dijelu o primateljima u svakom odjeljku.

2. Prikupljanje i obrada osobnih podataka prilikom posjećivanja našeg web-mjesta

Kada posjećujete i upotrebljavate naše web-mjesto, mi već prikupljamo osobne podatke. U ovom odjeljku možete pronaći više informacija o postupcima i alatima specifičnima za web-mjesta, osobito ona vanjskih partnera. Dodatne informacije o postupcima koji se mogu javiti u izvanmrežnom kontekstu možete pronaći u odjeljku Dodatne ponuđene usluge (na mreži i izvan mreže).

2.1 Hosting

Svrha/informacije:

Kada posjećujete i upotrebljavate naše web-mjesto isključivo u informativne svrhe, tj. ako se ne registrirate niti pružite podatke na neki drugi način, prikupljamo samo osobne podatke koje vaš preglednik prenosi na naš poslužitelj, što je tehnički neophodno kako bismo vam mogli prikazati naše web-mjesto i jamčiti stabilnost i sigurnost.

Korišteni kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići/alati.

Primatelji:

 • pružatelji usluga platforme/hostinga imat će pristup osobnim podacima iz trećih zemalja (zemalja izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.
 • pružatelj usluga za informatičku podršku imat će pristup osobnim podacima iz trećih zemalja (zemalja izvan Europskog gospodarskog prostora). Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku Primatelji (opće informacije).

Brisanje:

Datoteke zapisnika brišu se nakon 7 dana.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (legitimni interes)

2.2 Kolačići/alati

Ovo web-mjesto upotrebljava kolačiće ili druge tehnologije/alate kao što su pikseli, lokalna pohrana, oznake, ID-jevi ili vanjske usluge (u daljnjem tekstu: „kolačići/alati”) koji se upotrebljavaju prilikom posjeta i upotrebe našeg web-mjesta. Kolačići su male tekstne datoteke koje vaš preglednik pohranjuje na vašem uređaju kako bi spremio određene informacije ili slikovne datoteke, kao što su pikseli. Sljedeći put kada posjetite naše web-mjesto na istom uređaju, informacije pohranjene u kolačićima naknadno će se prenijeti ili na naše web-mjesto („kolačić prve strane”) ili na drugo web-mjesto kojem kolačić pripada („kolačić treće strane”).

Na temelju spremljenih i vraćenih informacija odgovarajuće web-mjesto može prepoznati da ste mu već pristupili i posjetili ga s pomoću preglednika koji upotrebljavate na tom uređaju. Te informacije upotrebljavamo kako bismo mogli osmisliti i prikazati web-mjesto na optimalan način u skladu s vašim željama. U tom smislu, samo se sam kolačić prepoznaje na vašem uređaju. Osim toga, vaši će se osobni podaci spremati samo u slučaju vašeg izričitog pristanka ili ako je to potpuno nužno kako biste mogli upotrebljavati uslugu koja vam je ponuđena i kojoj pristupate.

Ovo web-mjesto upotrebljava sljedeće vrste kolačića/alata, čiji su opseg i funkcija objašnjeni u nastavku:

 • Tip A: tehnički/mjerenje posjećenosti – kako bi se osiguralo da se tražena usluga može pružiti, uključujući osnovnu analizu. (Privola nije potrebna u skladu s Direktivom o e-privatnosti 2002/58/EZ).
 • Tip B: funkcionalni i izvedbeni – dodatni alati za mjerenje izvedbe/privlačnosti našeg web-mjesta i pružanje dodatnih (personaliziranih) funkcija.
 • Tip C: marketinški – alati na drugim web-mjestima za marketinško profiliranje na temelju korisničkog ponašanja.

Više informacija o alatima implementiranim na našem web-mjestu možete pronaći u ovim pravilima o privatnosti. Ako web-mjesto upotrebljava platformu za upravljanje privolama, dodatne informacije možete pronaći ondje.

Napominjemo da se alati navedeni u sljedećem pododjeljku možda neće neprestano upotrebljavati.

2.2.1 Consentmanager CMP – središnja platforma za upravljanje kolačićima

Svrha/informacije:

Ovo web-mjesto upotrebljava alat za upravljanje privolama „Consentmanager” (www.consentmanager.net) koji služi za dobivanje privole za obradu podataka i upotrebu kolačića ili sličnih funkcija. Uz pomoć alata „Consentmanager” imate mogućnost dati privolu za određene funkcije našeg web-mjesta, npr. u svrhu integracije vanjskih elemenata, integracije strujanja sadržaja, statističke analize, mjerenja i prilagođenog oglašavanja. Uz pomoć alata „Consentmanager” možete dati ili uskratiti privolu za sve ili pojedinačne svrhe ili funkcije. Odabrane postavke kasnije možete promijeniti. Svrha integriranja alata „Consentmanager” jest dopustiti korisnicima našeg web-mjesta da odluče o prethodno navedenim funkcijama te im u okviru daljnje upotrebe našeg web-mjesta ponuditi mogućnost promjene već odabranih postavki. Upotrebom alata „Consentmanager” obrađuju se osobni podaci i informacije s vašeg krajnjeg uređaja, poput IP-adrese.

Obradom podataka „Consentmanager” nam pomaže da ispunimo svoje pravne obveze (npr. obvezu pružanja dokaza). Naši interesi za obradu leže u pohrani korisničkih postavki i preferencija u pogledu upotrebe kolačića i drugih funkcija. „Consentmanager” pohranjuje vaše podatke sve dok su vaše korisničke postavke aktivne.

Dostavljanje vaših osobnih podataka je potrebno za funkcioniranje u okviru ugovora ili ugovornog odnosa. Niste dužni dati svoje osobne podatke. Ako Vaši osobni podaci nisu dostavljeni, ne možete koristiti opisanu uslugu.

Kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići/alati.

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga je Consentmanager AB, Håltegelvägen 1b, 72348 Västerås, Švedska.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku Primatelji (opće informacije).

Brisanje:

Podaci će se izbrisati nakon 13 mjeseci. Vaši odabiri (privola/postavka) bit će pohranjeni jednu godinu i možete ih pregledati na stranici s postavkama kolačića. Svoj odabir uvijek možete izbrisati tako da izbrišete kolačiće u svojem pregledniku.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka b) OUZP-a (situacija slična ugovoru)
Čl. 6. st. 1. točka c) OUZP-a (kada je obrada potrebna radi poštovanja pravne obveze)

2.2.2 Google Analytics

Svrha/informacije: Ovo web-mjesto upotrebljava Google Analytics, uslugu za mrežnu analizu društva Google Ireland Ltd. („Google”). Izmijenili smo konfiguraciju Google Analyticsa tako da se koristi samo funkcija mjerenja, osim ako je dana zasebna privola za dodatne značajke oglašavanja.

 

Google Analytics upotrebljava poseban oblik kolačića koji se pohranjuju na vašem računalu i omogućuju analizu vaše upotrebe našeg web-mjesta. Kolačići koje Google Analytics postavlja za mjerenje kolačići su prve strane, što znači da će vrijednosti kolačića za ispitanike biti različiti za svakog klijenta (odnosno ne postoji jedinstveni ID kolačića Google Analyticsa koji se upotrebljava na svim web-mjestima koja se koriste Google Analyticsom). Informacije o vašoj upotrebi ovog web-mjesta koje generira taj kolačić u pravilu se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i ondje se pohranjuju.

Željeli bismo istaknuti da je Google Analytics proširen na ovom web-mjestu i uključuje kod „gat._anonymizeIp()” kojim se osigurava anonimizirano bilježenje IP-adresa (takozvano maskiranje IP-adresa). Zbog anonimizacije IP-adrese na ovom web-mjestu, Google skraćuje vašu IP-adresu na području EU-a i zemalja Europskog gospodarskog područja. Samo se u iznimnim slučajevima puna IP-adresa prenosi na Googleov poslužitelj u SAD-u i ondje se skraćuje.

Google te informacije upotrebljava u naše ime kako bi analizirao vašu upotrebu ovog web-mjesta i sastavio izvješće o aktivnostima na web-mjestu te pružio dodatne usluge povezane s upotrebom web-mjesta i interneta. IP-adresa koju prenosi vaš preglednik u kontekstu Google Analyticsa ne povezuje se s ostalim Googleovim podacima.

Google Analytics upotrebljavamo za analiziranje i redovno poboljšavanje upotrebe našeg web-mjesta. Dobivena statistika omogućuje nam da poboljšamo svoju ponudu i učinimo je zanimljivijom vama kao korisniku. Osim toga, na taj način dobivamo informacije o funkcionalnosti našeg web-mjesta (primjerice radi otkrivanja problema s kretanjem po web-mjestu).

Prilikom konfiguracije Google Analyticsa pobrinuli smo se da Google prima te podatke kao izvršitelj obrade i stoga ih ne može upotrebljavati u vlastite svrhe. Konfiguracija „Značajki oglašavanja Google Analyticsa” neovisna je o tome i opisana je u odgovarajućem odjeljku u nastavku, pod uvjetom da se također upotrebljava na ovom web-mjestu.

Kolačići/alati: Tip B. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići/alati.

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska. Uvjeti pružanja usluge Google Analytics: https://www.google.com/analytics/terms/gb.html, Opći pregled načela sigurnosti i privatnosti Google Analyticsa: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en, kao i Googleova pravila o privatnosti: https://policies.google.com/privacy?hl=en.

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku Primatelji (opće informacije).

Brisanje/povlačenje:

Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića na stranici s postavkama kolačića.

Trajanje kolačića: do 12 mjeseci (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto)

Maksimalno razdoblje pohrane podataka: do 26 mjeseci.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 

2.2.3 Google Ads (prethodno Google Adwords)

Svrha/informacije:

Konverzija u okviru Google Adsa

Usluge Google Adsa upotrebljavamo kako bismo privukli pozornost na naše atraktivne ponude uz pomoć oglasa (takozvanih Google oglasa) na vanjskim web-mjestima. Na temelju podataka reklamne kampanje možemo utvrditi koliko su uspješne pojedine reklamne aktivnosti. Želimo vam prikazivati oglase koji vas zanimaju kako bi vam naše web-mjesto bilo zanimljivije i kako bismo racionalizirali troškove oglašavanja.

Oglase isporučuje Google putem takozvanih „poslužitelja oglasa”. U tu svrhu upotrebljavamo kolačiće poslužitelja oglasa s pomoću kojih se mogu mjeriti određeni parametri za praćenje uspjeha, kao što su umetanje oglasa ili klikovi korisnika. Ako pristupite našem web-mjestu putem Google oglasa, Google Ads sprema kolačić na vaš uređaj. Za taj se kolačić obično kao vrijednosti za analizu pohranjuju jedinstveni ID kolačića, broj prikaza oglasa po položaju (učestalost), posljednji prikaz (relevantno za konverzije nakon prikaza) i informacije o odustajanju (oznaka da korisnik više ne želi da mu se taj oglas prikazuje).

Ti kolačići omogućuju Googleu da prepozna vaš internetski preglednik. Ako korisnik posjeti određene stranice web-mjesta klijenta Google Adsa, a kolačić pohranjen na njegovu uređaju nije istekao, Google i klijent mogu prepoznati da je korisnik kliknuo oglas i da je preusmjeren na tu stranicu. Svakom klijentu Google Adsa dodjeljuje se različiti kolačić. Kolačići se stoga ne mogu pratiti putem web-mjesta klijenata Google Adsa. Mi ne prikupljamo niti obrađujemo nikakve osobne podatke iz prethodno navedenih reklamnih aktivnosti. Od Googlea primamo samo statističke procjene. Na temelju tih procjena možemo prepoznati koje su od korištenih reklamnih aktivnosti posebno učinkovite. Ne primamo nikakve dodatne podatke na temelju upotrebe reklamnog materijala te ne možemo utvrditi identitet korisnika na temelju tih informacija.

Zbog korištenih marketinških alata vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s Googleovim poslužiteljem. Nemamo nikakav utjecaj na opseg i daljnju upotrebu podataka koje Google dobije upotrebom tog alata i o tome vas obavještavamo u skladu s našim saznanjima: Integracijom konverzije u okviru Google Adsa Google prima informacije kada pozovete odgovarajući dio naših internetskih stranica ili kliknete na našu objavu. Ako ste registrirani na nekoj Googleovoj usluzi, Google vaš posjet može povezati s vašim računom. Čak i ako niste registrirani na Googleu ili se niste prijavili, moguće je da će pružatelji dobiti i pohraniti vašu IP-adresu.

Remarketing u okviru Google Adsa

U okviru usluge Google Ads upotrebljavamo funkciju remarketinga. Funkcija remarketinga omogućuje nam da korisnicima našeg web-mjesta prikazujemo oglase na temelju njihovih interesa na drugim web-mjestima u okviru Googleove oglasne mreže (na Google pretraživanju ili na YouTubeu, takozvani „Google oglasi”, ili na drugim web-mjestima). U tu svrhu analizira se interakcija korisnika na našem web-mjestu, na primjer za koje je ponude korisnik bio zainteresiran, kako bismo korisnicima nakon posjećivanja našeg web-mjesta mogli prikazivati ciljane oglase i na drugim stranicama. Da bi to mogao, Google pohranjuje kolačiće u preglednicima korisnika koji posjećuju određene Googleove usluge ili web-mjesta u Googleovoj prikazivačkoj mreži. Taj kolačić upotrebljava se za bilježenje posjeta tih korisnika. Za jedinstvenu identifikaciju web-preglednika na određenom uređaju upotrebljava se broj.

Kolačići/alati: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići/alati.

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska.

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku Primatelji (opće informacije).

Brisanje/povlačenje:

Taj alat možete deaktivirati na stranici s postavkama kolačića.

Trajanje kolačića: do 180 dana (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto).

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 

2.2.4 Značajke oglašavanja Google Analyticsa

Ovo web-mjesto osim standardnih funkcija upotrebljava i proširene funkcije Google Analyticsa (Značajke oglašavanja Google Analyticsa). Značajke oglašavanja Google Analyticsa primijenjene na ovom web-mjestu uključuju:

 • Googleovo izvješće o doživljaju oglasa na mreži
 • Izvješće o demografskim podacima i interesima Google Analyticsa
 • Ciljne skupine za remarketing na temelju određenog ponašanja, demografskih podataka i podataka o interesima, uz dijeljenje tih popisa s uslugom Google Ads
 • Integrirane usluge za koje Google Analytics prikuplja podatke u svrhe oglašavanja, uključujući prikupljanje podataka putem kolačića i identifikatora za oglašavanje

Iz tog razloga zajedno upotrebljavamo kolačiće prve strane (npr. kolačiće Google Analyticsa) te Googleove kolačiće i identifikatore za oglašavanje kako bismo optimizirali naše web-mjesto.

Kolačići/alati: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići/alati.

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska.

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku Primatelji (opće informacije).

Brisanje/povlačenje:

Taj alat možete deaktivirati na stranici s postavkama kolačića.

Trajanje kolačića: do 12 mjeseci (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto).

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 

2.2.5 Google Campaign Manager

Svrha/informacije:

Ovo web-mjesto upotrebljava i Googleov online marketinški alat pod nazivom Campaign Manager. Campaign Manager upotrebljava kolačiće za prikazivanje oglasa koji su relevantni korisnicima, poboljšanje izvješća o uspješnosti kampanje ili sprečavanje da korisnik vidi iste oglase više puta. Google upotrebljava ID kolačića kako bi pratio koji se oglasi prikazuju u kojem pregledniku i kako bi spriječio da se prikazuju više od jedanput. Osim toga, Campaign Manager može upotrebljavati ID-jeve kolačića radi prikupljanja takozvanih konverzija povezanih sa zahtjevima za oglase. To je slučaj, primjerice, kada korisnik vidi oglas Campaign Managera i kasnije posjeti web-mjesto oglašivača u istom pregledniku i kupi nešto ondje.

Vaš preglednik po posjetu našeg web-mjesta automatski uspostavlja izravnu vezu s Googleovim poslužiteljem. Nemamo nikakav utjecaj na opseg i daljnju upotrebu podataka koje je Google prikupio upotrebom tog alata i stoga vas obavještavamo u skladu sa svojom razinom znanja: Integracijom Campaign Managera Google prima informacije kada pozovete odgovarajući dio naše internetske stranice ili kliknite na naš oglas. Ako ste registrirani na nekoj Googleovoj usluzi, Google vaš posjet može povezati s vašim računom. Čak i ako niste registrirani na Googleu ili se niste prijavili, moguće je da će pružatelji dobiti i pohraniti vašu IP-adresu.

Osim toga, kolačići Campaign Managera (npr. pod nazivom DoubleClick ili Floodlight) omogućavaju nam da shvatimo obavljate li određene radnje na našem web-mjestu nakon pregledavanja jednog od naših prikaznih oglasa/videooglasa na Googleu ili drugim platformama putem Campaign Managera ili klikanjem oglasa (praćenje konverzije). Campaign Manager upotrebljava taj kolačić kako bi razumio sadržaj s kojim stupate u interakciju na našem web-mjestu da bi vam kasnije mogao slati ciljane oglase.

Korišteni kolačići: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići/alati.

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska.

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku Primatelji (opće informacije).

Brisanje/povlačenje:

Taj alat možete deaktivirati na stranici s postavkama kolačića.

Trajanje kolačića: do 180 dana nakon posljednje interakcije (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto)

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

 

2.2.6 Adform

Svrha/informacije:

Ovo web-mjesto upotrebljava online marketinški alat Adform društva Adform A/S Denmark. Adform upotrebljava kolačiće za prikazivanje oglasa koji su relevantni korisnicima, poboljšanje izvješća o uspješnosti kampanje ili sprečavanje da korisnik vidi isti oglas više puta. Adform upotrebljava ID kolačića kako bi pratio koji se oglasi prikazuju u kojem pregledniku i kako bi spriječio da se prikazuju više od jedanput. Osim toga, Adform može upotrebljavati ID-jeve kolačića radi prikupljanja konverzija povezanih sa zahtjevima za oglase. To je slučaj, primjerice, kada korisnik vidi Adform oglas i kasnije posjeti web-mjesto oglašivača u istom pregledniku i kupi nešto ondje. Adform kolačići ne sadržavaju nikakve osobne podatke, primjerice adresu e-pošte, ime ili poštansku adresu.

Vaš preglednik po posjetu našeg web-mjesta automatski uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljem društva Adform. Integracijom Adforma društvo Adform prima informacije kada pozovete odgovarajući dio naše internetske stranice ili kliknite na naš oglas.

Osim toga, kolačići društva Adform omogućavaju nam da shvatimo obavljate li određene radnje na našem web-mjestu nakon pregledavanja jednog od naših prikaznih oglasa/videooglasa na Adformu ili drugim platformama putem Adforma ili klikanjem oglasa (praćenje konverzije). Adform upotrebljava taj kolačić kako bi razumio sadržaj s kojim stupate u interakciju na našem web-mjestu da bi vam kasnije mogao slati ciljane oglase.

Kolačići/alati: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići/alati.

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Adform A/S, Danska.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku Primatelji (opće informacije).

Brisanje/povlačenje:

Taj alat možete deaktivirati na stranici s postavkama kolačića.

Trajanje kolačića: do 180 dana nakon posljednje interakcije (odnosi se samo na kolačiće koje je postavila ovo web-mjesto)

Maksimalno razdoblje pohrane podataka: do 13 mjeseci.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

2.2.7 Videozapisi na YouTubeu

Svrha/informacije:

Integrirali smo videozapise s YouTubea na naše web-mjesto. Oni su pohranjeni na stranici https://www.YouTube.com i mogu se reproducirati izravno s našeg web-mjesta. Svi su videozapisi integrirani u „proširenom načinu zaštite podataka”, odnosno nikakvi podaci o vama kao korisniku neće se prenositi YouTubeu ako ne kliknete na videozapise da biste pokrenuli njihovu reprodukciju. Podaci iz sljedećeg stavka prenosit će se na YouTube samo ako reproducirate videozapise. Nemamo nikakav utjecaj na takav prijenos podataka.

Ako reproducirate videozapise, YouTube prima informaciju da ste pristupili određenoj podstranici našeg web-mjesta i može postaviti dodatne alate u marketinške svrhe. Ako ste prijavljeni na Google, vaši će se podaci automatski povezati s vašim računom.

Kolačići/alati: Tip C. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići/alati.

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska.

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.

Brisanje/povlačenje:

Brisanje je odgovornost glavnih pružatelja usluga.

Taj alat možete deaktivirati na stranici s postavkama kolačića.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a (privola)

2.2.8 Google Tag Manager

Svrha/informacije:

Ovo web-mjesto upotrebljava Google Tag Manager. Ta usluga omogućuje upravljanje oznakama na web-mjestu putem sučelja. Google Tag Manager samo implementira oznake. To znači da se ne upotrebljavaju nikakvi kolačići i ne pohranjuju nikakvi osobni podaci. Google Tag Manager aktivira druge oznake, koje zatim po potrebi prikupljaju podatke. Međutim, Google Tag Manager tim podacima ne pristupa. Ako dođe do deaktivacije na razini domene ili kolačića, ona ostaje valjana za sve oznake za praćenje koje implementira Google Tag Manager.

Kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići/alati.

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska.

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku Primatelji (opće informacije).

Brisanje:

Google Tag Manager ne pohranjuje nikakve osobne podatke.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (legitimni interes)

2.2.9 Google reCaptcha

Svrha/informacije:

U posebnim slučajevima ovo web-mjesto upotrebljava Googleovu uslugu reCAPTCHA v2 kojom se sprječava da automatizirani programi/botovi upotrebljavaju tekstna polja. To nam pomaže u poboljšanju sigurnosti našeg web-mjesta i izbjegavanju neželjenog sadržaja za korisnike. To također pripada našem legitimnom interesu i ispunjavanju naše pravne obveze.

Prikupljeni podaci sastoje se od informacija o hardveru i softveru, primjerice podataka o uređaju i aplikaciji, i rezultata provjera integriteta. Ti se podaci šalju društvu Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska. Google te podatke neće upotrebljavati za personalizirane oglase.

Dodatne informacije možete pronaći u Googleovim pravilima o privatnosti: https://policies.google.com/privacy. Dodatnu dokumentaciju možete pronaći ovdje: https://developers.google.com/recaptcha/ i https://www.google.com/recaptcha/admin/create

Kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići/alati.

Primatelji:

Glavni pružatelj usluga: Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska.

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku Primatelji (opće informacije). Brisanje:

Trajanje kolačića: do 24 mjeseca (odnosi se samo na kolačiće koje je postavilo ovo web-mjesto)

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka c) OUZP-a (kada je obrada podataka nužna radi ispunjavanja pravne obveze)
Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (kada je obrada u skladu s prethodno opisanim legitimnim interesom)

 

2.2.10 Friendly Captcha

Svrha/informacije: U posebnim slučajevima ovo web-mjesto upotrebljava Friendly Captcha kojom se sprječava da automatizirani programi/botovi upotrebljavaju tekstna polja. To nam pomaže u poboljšanju sigurnosti našeg web-mjesta i izbjegavanju neželjenog sadržaja za korisnike. To također pripada našem legitimnom interesu i ispunjavanju naše pravne obveze.

Dodatne informacije možete pronaći na: https://friendlycaptcha.com/legal/privacy-end-users/

Kolačići/alati: Tip A. Više informacija možete pronaći u odjeljku Kolačići/alati.

Primatelji: Friendly Captcha GmbH, Njemačka. Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku Primatelji (opće informacije).

Brisanje: Vaša IP adresa odmah će biti anonimizirana. Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića ovdje.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka c) OUZP-a (kada je obrada podataka nužna radi ispunjavanja pravne obveze)

Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (kada je obrada u skladu s prethodno opisanim legitimnim interesom)

 

2.2.11 Matomo

Svrha/ Informacija: Ovo web-mjesto upotrebljava Matomo za analiziranje i redovno poboljšavanje upotrebe našeg web-mjesta. S pomoću njega osiguravamo da web-mjesto ispravno funkcionira, osobito provjeravanjem njegovih funkcija (npr. kako bismo prepoznali probleme s kretanjem po web-mjestu ili osigurali dovoljne kapacitete poslužitelja). Osim toga, dobivena statistika omogućuje nam da poboljšamo web-mjesto i učinimo ga zanimljivijim vama kao korisniku. Vaša IP adresa automatski će biti anonimizirana.

Kolačići/alati: vrsta A. Dodatne informacije potražite u odjeljku „Kolačići/alati”.

Primatelji: Pružatelj usluga platforme/hostingaMoguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en. Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima 1.4.

Brisanje/prigovor: Prikupljeni osobni podaci brišu se nakon jednog dana. Vaša IP adresa odmah će biti anonimizirana. Taj alat možete deaktivirati putem postavki kolačića ovdje.

Pravna osnova: Članak 6. točka (f) (legitimni interes kojim se osigurava rad web-mjesta i upotreba u statističke svrhe)

3. Dodatne ponuđene usluge (na mreži i izvan mreže)

Osim mrežne upotrebe našeg web-mjesta, nudimo razne druge usluge za koje obrađujemo vaše osobne podatke i u izvanmrežnom kontekstu.

Suprotno odjeljku Voditelj obrade, društvo Beiersdorf u nekim je slučajevima voditelj obrade za usluge ponuđene u nastavku, što vam je već spomenuto u okviru komunikacije. U slučaju upućivanja na odjeljke ovih pravila o privatnosti, npr. putem poveznice, kada je voditelj obrade već imenovan, npr. u podnožju/potpisu e-poruke ili kartice kampanje, ta je osoba voditelj obrade u skladu s čl. 4. st. 7. OUZP-a.

3.1 Kontaktiranje/komunikacija/suradnja

Svrha/informacije:

Prilikom komunikacije i/ili suradnje s nama, primjerice e-poštom, obrascem za kontakt na našem web-mjestu ili platformom za razmjenu podataka, bilo da ste u svojstvu kupca, ispitanika, poslovnog partnera ili klijenta, podaci koje navedete (vaša e-adresa, ako je primjenjivo, vaše ime i broj telefona ili osobni podaci pruženi tijekom razgovora) bit će pohranjeni i obradit ćemo ih kako bismo primjerice odgovorili na vaša pitanja i zahtjeve ili u svrhu poslovne komunikacije.

Što se tiče suradnje s našim dobavljačima, primjenjujemo interni postupak procjene koji je, u skladu s našim legitimnim interesom, namijenjen poboljšanju poslovnog odnosa razvojem „akcijskog plana”. U pravilu obrađujemo samo informacije o društvu, ali moguće je donijeti zaključke o vama kao osobi za kontakt ako se pregledava komunikacija s dobavljačima u pogledu vremena reakcije, pouzdanosti i transparentnosti.

Kada nas nazovete telefonom kao kupac, možda ćemo vas pitati može li se telefonski poziv snimati u svrhe osiguranja kvalitete i obuke. Ako pristanete na snimanje, obradit ćemo sve podatke koje podijelite s nama tijekom poziva (komunikacijski sadržaj, potencijalno i osjetljive (zdravstvene) podatke, kao i vaš broj telefona i druge osobne podatke).

Prilikom obrade podataka navedenih tijekom komunikacije imamo legitiman interes za obradu podataka u skladu s pravnim zahtjevima radi interne provjere ili u skladu s predmetnim zahtjevom navedenim u komunikaciji.

Dostavljanje vaših osobnih podataka je potrebno za funkcioniranje u okviru ugovora ili ugovornog odnosa. Niste dužni dati svoje osobne podatke. Ako Vaši osobni podaci nisu dostavljeni, ne možete koristiti opisanu uslugu.

Primatelji i izvori:

U svrhu borbe protiv terorizma zakonom smo obvezani usporediti podatke s popisima sankcija. Iz tog razloga vaše podatke obrađujemo i kako bismo ispunili pravne zahtjeve usporedbe podataka s tim popisima. Nadalje, u grupaciji Beiersdorf obrađujemo vaše podatke radi sprječavanja i istraživanja kaznenih djela i drugih prekršaja, procjene i kontrole rizika, za internu komunikaciju i u povezane administrativne svrhe. U slučaju da povezano društvo ima potrebu za suradnjom s vama kao dobavljačem, podijelit ćemo svoje iskustvo u suradnji s vama s povezanim društvom.

Ako ste poslovni partner, usporedit ćemo vaše podatke s objavljenim popisima zavaravajućih dobavljača (npr. popisi upozorenja Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo i društva Bundesanzeiger Verlag GmbH) kako bismo donijeli informiranu odluku o mogućim plaćanjima. U određenim slučajevima (npr. prilikom sklapanja ugovora) također redovito provjeravamo vašu kreditnu sposobnost. Naš legitimni interes je smanjivanje financijskog rizika. U tu svrhu surađujemo s kreditnim agencijama od kojih dobivamo potrebne podatke. U tu svrhu šaljemo vaše ime i vaše kontaktne podatke kreditnim agencijama.

Ako ste poslovni korisnik ili partner, možda ćete morati prenijeti svoje osobne podatke potencijalnim kupcima u okviru aktivnosti društva. U postupku dužne pažnje obično se obrađuju anonimizirani podaci. Međutim, u nekim posebnim slučajevima može biti potrebno obraditi osobne podatke. Pri tom je naš legitimni interes izvršavanje poslova društva.

Osim toga prenosimo podatke sljedećim primateljima:

 • pružatelji usluga za klijente/korisnike
 • pružatelji usluga platforme/hostinga

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Dodatna obvezujuća korporativna pravila odobrio je pružatelj usluga platforme/hostinga. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku Primatelji (opće informacije).

Brisanje/prigovor:

Podatke nastale u tom kontekstu brišemo kada pohrana više nije potrebna, osim ako postoji zakonska obveza čuvanja ili se moramo pridržavati rokova zastare.

U slučaju korisničkih upita putem našeg internog alata za upravljanje korisnicima osobni podaci obično se brišu nakon jedne godine, ako se ne primjenjuje nijedno drugo zakonsko razdoblje čuvanja. Kao iznimka, podaci će se čuvati dulje ako su potrebni za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

Snimke poziva čuvaju se najviše 90 dana.

Prigovor na te postupke možete uložiti u skladu sa zahtjevima pod Prigovor ili povlačenje privole za obradu osobnih podataka.

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a u vezi s čl. 9. st. 2. točkom a) OUZP-a (privola: snimanje telefonskog poziva)
Čl. 6. st. 1. točka b) OUZP-a (u slučaju obrade u kontekstu ugovora ili situacije slične ugovoru)
Čl. 6. st. 1. točka c) OUZP-a (kada je obrada potrebna radi poštovanja pravne obveze)
Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (prilikom obrade u skladu s prethodno opisanim legitimnim interesom)

3.2 Slanje poštom

Svrha/informacije:

Kao odabrani kupac, poslovni partner, osoba koja testira proizvode i/ili potrošač, primat ćete i informacije o pojedinim proizvodima, ponude, novosti i uzorke proizvoda od nas poštom.

To je poseban oblik izravnog marketinga, što je također naš legitimni interes, koji povećava vjernost pružanjem ekskluzivnih informacija prethodno navedenim osobama.

Primatelji:

 • pružatelj usluga platforme/hostinga
 • pružatelj komunikacijskih usluga
 • pružatelj usluga otpreme

Moguć je prijenos u treće zemlje. Kao dodatna zaštitna mjera sklopljene su standardne ugovorne klauzule u skladu s čl. 46. OUZP-a. Za treće zemlje/društva za koja je potrebna odluka o primjerenosti, primjenjuje se i odluka o primjerenosti. Dodatna obvezujuća korporativna pravila odobrio je pružatelj usluga platforme/hostinga. Više informacija o toj temi objavljeno je ovdje: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu_en.

Dodatni primatelji navedeni su u odjeljku o općim primateljima Primatelji (opće informacije)

Brisanje/prigovor:

Vaši podaci bit će izbrisani čim otkažete pretplatu ako to nije u suprotnosti sa zakonskim obvezama pohrane ili rokovima zastare. Možete otkazati pretplatu ili uložiti prigovor na daljnje slanje pošte kako je navedeno u dopisu ili u odjeljku o prigovorima u nastavku Prigovor ili povlačenje privole za obradu osobnih podataka. Osim toga automatski brišemo vaše osobne podatke najkasnije nakon 24 mjeseca neaktivnosti (npr. kada ne koristite poslane kupone).

Pravna osnova:

Čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a (legitimni interes)

4. Prigovor ili povlačenje privole za obradu osobnih podataka

Ako ste dali privolu (čl. 6. st. 1. točka a) OUZP-a) za obradu podataka, u bilo kojem je trenutku možete povući. Takvo povlačenje utječe na dopuštenost obrade vaših osobnih podataka nakon što nam ih dostavite.

Ako obradu vaših osobnih podataka temeljimo na odvagivanju interesa (čl. 6. st. 1. točka f) OUZP-a), možete uložiti prigovor na obradu. To je slučaj ako obrada nije nužna za ispunjavanje ugovora s vama, što smo opisali u opisu funkcija/usluga. Kada ulažete takav prigovor, molimo vas da objasnite razloge zbog kojih ne bismo trebali obrađivati vaše osobne podatke onako kako to činimo. U slučaju opravdanog prigovora, provjerit ćemo situaciju i zaustaviti ili prilagoditi obradu podataka ili vam istaknuti čvrste razloge na temelju kojih ćemo nastaviti s obradom.

Naravno, u svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka u svrhu oglašavanja i analize podataka. O svojem prigovoru možete nas obavijestiti koristeći prethodno navedene kontaktne podatke voditelja obrade.